Mobiele huiskamer

Dat er een andere vorm van mobiliteit aankomt, is duidelijk. Het milieu vraagt om nieuwe oplossingen. Grappig is dat nieuwe mobiliteitsoplossingen soms gecombineerd worden met wonen: auto’s die in je interieur passen of voor elektriciteit zorgen.

Niet meer binnen

We kunnen er niet omheen: het verkeersbeeld verandert snel. Elektrische auto’s rukken op, waterstof als brandstof komt er aan en benzine en diesel worden steeds vaker in de ban gedaan. In veel grote steden, met name in Duitsland, Frankrijk, Italië maar ook in Nederland, mag je met een (oude) brandstofmotor niet eens meer binnen.

Slimmer

Daar komt bij dat auto’s niet alleen schoner worden, maar vooral ook slimmer. Wie weet rijden we over een jaar of twintig wel ‘zonder handen’. Lezen we de krant terwijl de auto ons naar ons werk zoeft. Terwijl er een kopje koffie uit de middenconsole komt. Heerlijk, de auto als mobiele huiskamer. Auto in huiskamer Maar het kan ook andersom. Neem bijvoorbeeld de visie van de Koreaanse autofabrikant Hyundai op het vervoer van de toekomst: zij creëerden een soort van ‘docking station’ aan je huis: je parkeert je auto (of je laat je auto dit zelf doen, vanzelfsprekend) tegen je huis, zwaait de deur open en stapt uit in je eigen huiskamer. Waarna de auto de stroomvoorziening op gang brengt of ondersteunt op piektijden, het huis lekker op temperatuur brengt en beeld en geluid naar de schermen of luidsprekers ‘streamt’. De sensoren van de auto houden zelfs je welzijn in de gaten: merken ze dat je moe wordt, of gestrest, dan zorgt een speciaal gekozen muziekje en een bepaald geurtje dat het allemaal weer goed komt.

Opslag

Daarnaast kan de stroom die de zonnepanelen op je dak opwekken, worden opgeslagen in de accu’s van je auto. Zodat deze altijd klaar staat voor vertrek, maar de accu’s ook een buffer vormen voor die momenten dat de zon niet schijnt en je toch stroom nodig hebt. Dit laatste wordt overigens al in Utrecht in praktijk gebracht. De toekomst is er dus sneller dan je denkt.

 

 

Ronald Klaarmond
8

de aanpak van de makelaar - wij hebben weinig ervaring met makelaars - lijkt ons heel professioneel en stelt ons op ons gemak

Verkoper van Egidiusstraat 1 -HS
9

Vriendelijk, netjes, correct en professioneel. Ik verhuisde naar het buitenland voor de levering en liet dus alles in zijn handen en het ging goed.

Verkoper van Loodskotterhof 95
9

Prettige samenwerking met de makelaar. En door het kantoor werd altijd even keurig afgestemd of bezichtiging mogelijk was. Van begin tot eind prima begeleid en ontzorgd.

Lees meer
Terug
Recent bekeken