Multifunctioneel vakantiegeld

Heb jij je vakantiegeld ondertussen ook op je rekening aangetroffen? Of komt dat nog? Of krijg je elke maand een beetje? Hoe dan ook, dit geld gaat merendeels op aan dat waarvoor het ooit is bedacht. Daarnaast is sparen een welkome besteding.

Nibud

Dit blijkt uit de Vakantiegeld-enquête 2017 van het Nibud. Maar liefst 45 procent van de ontvangers spendeert het vakantiegeld daadwerkelijk aan vakantie. Een net iets minder groot deel, 38 procent,  zet het echter liever op de bank. Dit was vijftien jaar geleden wel anders: 49 procent vakantie tegen 22 procent sparen.

Twee mille

Uit de enquête blijkt ook dat lang niet iedereen op vakantie gaat: 22 procent blijft thuis, onder andere omdat ze vakantie te duur vinden (42 procent). Wie wel op vakantie gaat, geeft best wel wat uit: zo’n tweeduizend euro. Ruim twee derde van hen rekent overigens van te voren uit of ze een vakantie überhaupt wel kunnen betalen. 

Korte uitstapjes

Naast op vakantie gaan en sparen, zijn er nog andere bestedingen te bedenken voor het uitgeven van vakantiegeld. Zo zegt negentien procent er niks speciaals mee te doen, gebruikt zestien procent het liever voor korte uitstapjes en zet twaalf procent van de ondervraagden het in voor grote uitgaven.  

Schulden afbetalen

Een andere optie is om het te gebruiken voor het aflossen van betalingsachterstanden of schulden, zoals de hypotheek (vijftien procent) of het aanzuiveren van de lopende rekening om rood op te lossen (acht procent). Ook verhuizen of verbouwen is een bestedingsmogelijkheid en wel voor acht procent van de ondervraagden.

Elke maand

Overigens liggen deze cijfers net iets anders voor mensen die hun vakantiegeld elke maand bijgeschreven krijgen, in plaats van een keer per jaar (84 procent). De mensen die het geld maandelijks ontvangen, gooien dit twee keer zo vaak op de grote hoop dan de jaarontvangers.

 

 

Ronald Klaarmond
8

de aanpak van de makelaar - wij hebben weinig ervaring met makelaars - lijkt ons heel professioneel en stelt ons op ons gemak

Verkoper van Egidiusstraat 1 -HS
9

Vriendelijk, netjes, correct en professioneel. Ik verhuisde naar het buitenland voor de levering en liet dus alles in zijn handen en het ging goed.

Verkoper van Loodskotterhof 95
9

Prettige samenwerking met de makelaar. En door het kantoor werd altijd even keurig afgestemd of bezichtiging mogelijk was. Van begin tot eind prima begeleid en ontzorgd.

Lees meer
Terug
Recent bekeken