Laat je huis veilig achter!

Langzaam glijden we naar de zomerse rustperiode toe. Op vrijdag 8 juli begint de zomervakantie (eerst in de regio midden) en start de uittocht naar mooie bestemmingen. Gebruik die tijd om straks een inbraak te voorkomen.

Buurtapp

Vooral wanneer in de buurt meer mensen weg zijn in dezelfde periode is het verstandig om wat puntjes na te lopen. Wie goede contacten heeft in de buurt, kan overwegen om met buurtgenoten een zogenaamde ‘buurtapp’ aan te maken. Zodat in die groep duidelijk is wie wanneer weg is of juist een oogje in het zeil houdt. 

Lastig maken

Om te voorkomen dat je een app krijgt, is het goed om te checken of je het inbrekers zo lastig mogelijk maakt. Immers, als ze veel werk moeten verzetten om binnen te komen, kijken ze wel een deur verder. Zorg daarom voor (goedgekeurde) sloten en deurbeslag, draai de deur op slot, maar laat de sleutel niet aan de binnenkant op de deur zitten. Misschien overbodig, maar toch: laat geen sleutel onder een bloempot liggen voor de eventuele verzorgers, maar geef de sleutel af bij hen. Zorg dat zij kranten en post uit het zicht leggen en laat ’s avonds een lampje branden. Dit is eenvoudig te realiseren met behulp van een tijdschakelaar, een investering van een paar euro. 

Uit zicht

Laat bovendien geen waardevolle spullen in het zicht rondslingeren. Geen iPad op de vensterbank, geen dure televisie zichtbaar vanaf de straat, dat soort zaken. De gelegenheid maakt vaak de dief. Kijk daarom zelf hoe je huis er vanaf de openbare weg uitziet.

DNA-spray

Inbraak is helaas niet altijd te voorkomen. Mocht het toch gebeuren, zorg dan dat je waardevolle spullen goed hebt opgeborgen of in elk geval gedocumenteerd. Maak foto’s van bijvoorbeeld sierraden (liefst met een liniaal in beeld vanwege de afmetingen), graveer je postcode en huisnummer in grotere voorwerpen en schrijf zoveel mogelijk de serie- en productnummers op. Of gebruik de zogenaamde DNA-spray. Deze kleurloze – onschadelijke – vloeistof  voorziet voorwerpen onzichtbaar van een uniek DNA. Dit helpt, mocht het worden teruggevonden. Kijk voor meer tips op de site van de politie, politie.nl.

Je Garantiemakelaar wenst je in elk geval alvast een zorgeloze, fijne en zonnige vakantie.

Ronald Klaarmond
8

de aanpak van de makelaar - wij hebben weinig ervaring met makelaars - lijkt ons heel professioneel en stelt ons op ons gemak

Verkoper van Egidiusstraat 1 -HS
9

Vriendelijk, netjes, correct en professioneel. Ik verhuisde naar het buitenland voor de levering en liet dus alles in zijn handen en het ging goed.

Verkoper van Loodskotterhof 95
9

Prettige samenwerking met de makelaar. En door het kantoor werd altijd even keurig afgestemd of bezichtiging mogelijk was. Van begin tot eind prima begeleid en ontzorgd.

Lees meer
Terug
Recent bekeken